Wat is astma/COPD?

Astma en COPD zijn beide luchtwegaandoeningen waarbij sprake is van benauwdheid, kortademigheid, piepende ademhaling en ophoesten van taai slijm. Hoewel de aandoeningen op elkaar lijken, is er een aantal verschillen. Bij COPD zijn de luchtwegen vernauwd door beschadiging, wat veroorzaakt is door bijvoorbeeld roken. COPD komt meestal pas voor boven de leeftijd van 45 jaar.

Bij astma is er sprake van een ontsteking van de longen, die op alle leeftijden kan voorkomen en veroorzaakt wordt door prikkels (zoals rook, uitlaatgassen, huisstofmijt, huisdieren, inspanning). De precieze oorzaak van astma is nog niet duidelijk. Wel is er een aantal factoren die de kans op astma vergroten, bijvoorbeeld een erfelijke aanleg, kinderen die te vroeg zijn geboren of een laag geboortegewicht hebben en kinderen waarvan de moeder rookte tijdens de zwangerschap.

De symptomen bij astma zijn periodiek en bij COPD chronisch. Het is niet mogelijk om te genezen van astma of COPD. Hoe de ziekte zich ontwikkelt, is voor iedereen verschillend. In een aantal gevallen kunnen onze producten wel voor verlichting zorgen en u ondersteunen in uw dagelijks bestaan.


Maak een keuze uit onderstaande producten