Veelgestelde vragen

Algemeen

Ik heb niet mijn hele bestelling ontvangen, wat nu?
Wij sterven ernaar om uw gehele bestelling in één keer naar u toe te sturen. Soms komt het echter voor dat dit niet lukt. Op de pakbon bij het pakket staat achter het desbetreffende artikel dan "in nalevering".
Wat zijn de verzendkosten?
Bij bestellingen vanaf € 100,00 worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Onder dat bedrag berekenen wij € 7,50 aan verzendkosten. U kunt ook kiezen voor verzending onder rembours, u betaalt dan het totaalbedrag inclusief € 15,00 rembourskosten bij de bezorger van PostNL. Voor zendingen naar het buitenland berekenen wij altijd € 10,00 verzendkosten.
Hoe maak ik een account aan?
Via Login rechts bovenin komt u op de pagina waar u zich met een mailadres en wachtwoord kunt registreren. Als u zich bij een eerder bezoek al geregistreerd heeft, kunt u hier eenvoudig inloggen en uw account beheren. Voor uw veiligheid en privacy adviseren wij u om aan het eind van uw bezoek altijd uit te loggen. Dit kan vanaf iedere pagina op onze site.
Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?
Wij verzenden uw bestelling in de regel met DHL op het afleveradres zoals u dat heeft opgegeven. Zodra DHL het pakket in ontvangst heeft genomen, wordt u door hen per mail op de hoogte gehouden van de status van de aflevering. Als u niet thuis bent op het moment van bezorging, wordt het pakket bij uw buren afgegeven en wordt u hiervan met een kaartje op de hoogte gebracht. Als de buren ook niet thuis zijn, kunt u met de achtergelaten bezorgcode via bezorger gemist zelf kiezen waar en wanneer we het pakket opnieuw aangeboden moet worden.

DermaCura eczeemverband

Wat is de werking van DermaCura eczeemverband?
Naast de zachtheid van de stof die een prettig gevoel op de huid geeft, remt het verband de groei van de stafylokokkenbacterie op de huid af. De ernst van eczeemklachten is sterk gerelateerd aan de aanwezigheid van stafylokokken bacteriën. Deze bacteriën kunnen zich op de eczeem-huid beter vestigen dan op de gezonde huid en makkelijk uitbreiden in krabwondjes. Hoe meer bacteriën, des te meer klachten (jeuk, jeuk en nog eens jeuk!). DermaCura eczeemverband zorgt voor minder stafylokokkenbacterie op de huid en draagt daardoor aan bij een vermindering van klachten.
Voor wie is DermaCura eczeemverband geschikt?
DermaCura eczeemverband is geschikt voor alle mensen (baby’s, kinderen en volwassenen) met matig tot ernstige eczeemklachten.
Hoe lang gaat DermaCura eczeemverband mee?
Vanwege de zachte eigenschappen van het verband is DermaCura eczeemverband kwetsbaarder dan gewone onderkleding. Bij normaal gebruik kunt u de verbandmiddelen 4 tot 6 maanden dragen. De stof kan in bepaalde situaties sneller slijten. Denkt u bijvoorbeeld aan een baby’s die een DermaCura eczeemverband luierpakje dragen en daarmee over de grond kruipen. Of tieners die een DermaCura eczeemverband broek dragen onder de normale spijkerbroek en lange afstanden naar school moeten fietsen. Ook bij zeer ernstig nattend eczeem waarbij sprake is van een beschadigde huid kan vervanging van DermaCura eczeemverband vaker nodig zijn.  
Wordt DermaCura eczeemverband vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Nee, voor matig tot ernstige eczeemklachten is er geen vergoeding mogelijk van DermaCura eczeemverband.
Verbetert DermaCura eczeemverband de ernst van mijn klachten?
Ja, DermaCura eczeemverband kan de ernst van de klachten verminderen. Toepassing van zalf en crème zijn, naast een goede huidverzorging, altijd een eerste vereiste bij de behandeling van matig tot ernstige eczeemklachten.  
Waarom is DermaCura eczeemverband zo duur?
DermaCura eczeemverband is gemaakt van een bijzondere stof en speciaal ontwikkeld voor mensen met constitutioneel eczeem. De stof bestaat uit twee bestanddelen: chitosan en micromodal. Chitosan is een biologische stof en komt van schalen van krab en kreeft. Chitosan wordt wereldwijd toegepast in cosmetica, farmaceutica en (bio)medische producten. Eén van de eigenschappen van chitosan is een versnelde wondgenezing. Micromodal wordt gemaakt van cellulosepulp uit beukenhout. Micromodal is zachter dan zacht, absorbeert beter dan katoen en voelt heerlijk aan. Met een speciale bewerking worden de zachte micromodalvezels rondom het werkzame chitosan gewikkeld. Vervolgens worden er in een speciaal atelier in kleine aantallen verbandpakken van gemaakt. Het hele proces van grondstof tot eind product wordt zorgvuldig uitgevoerd nauwkeurig gecontroleerd. Vanwege de bijzondere samenstelling van de stof en het complexe productieproces is DermaCura eczeemverband duurder dan “gewone onderkleding”.  
Waarom moet ik naast DermaCura eczeemverband ook nog zalf en crème blijven gebruiken?
Dit is het advies wat gegeven wordt door specialisten. Volgens hen moeten diverse maatregelen tezamen toegepast worden om echt verbetering van de eczeemgevoelige huid te verkrijgen. Zo geeft men het advies om zoveel als mogelijk contact met water en zeep te vermijden, de droge huid in te smeren met indifferente (vette) zalven, en alleen op doktersadvies gebruik te maken van corticosteroïde-houdende crèmes of zalven. Deze crèmes en zalven moeten dan ook nog eens volgens een bepaald schema toegepast worden. Als al deze maatregelen goed uitgevoerd worden, is het gebruik van DermaCura eczeemverband van toegevoegde waarde.  
Hoe vaak moet ik DermaCura eczeemverband gebruiken?
Afhankelijk van de klachten kan het verband kan dag en nacht gebruikt worden. Sommige mensen gebruiken het dan ook dag en nacht, andere alleen overdag of ’s nachts. Het verband wordt direct op de huid gedragen onder de gewone kleding/pyjama.  
Kan DermaCura eczeemverband gewassen worden?
Ja, DermaCura eczeemverband kan gewassen worden op 30ºC, bij voorkeur in een waszak.  De werking en bijzondere eigenschappen blijven behouden. Het verband kan lauw gestreken worden. Chemisch reinigen, bleken of drogen in de droogtrommel is niet mogelijk. wasinstructies eczeemverband  
Hoe moet ik DermaCura eczeemverband gebruiken?
Na het invetten van de huid met zalf en/of crème wordt DermaCura eczeemverband met de naden aan de buitenzijde direct op de huid gedragen. Het verband dekt daarmee de aangedane huid af en voorkomt krabben aan de jeukplekken. De zachte stof geeft meestal direct een prettig en verkoelend gevoel op de huid.